5 tips om de juiste warmtepomp aan te schaffen

De warmtepomp heeft de toekomst. Daarom zal iedereen in Harderwijk vroeg of laat over moeten stappen op deze duurzame manier van verwarmen. En dan begint ook het grote uitzoeken en vergelijken van de verschillende modellen. Welke warmtepomp is het beste voor uw situatie? In dit artikel helpt Caan Installatie & Afbouw u op weg met vijf tips om de juiste warmtepomp aan te schaffen.

1. Zorg voor een warmtepomp met voldoende capaciteit

Let er bij het uitzoeken van een Warmtepomp in Harderwijk op dat de capaciteit groot genoeg is om – zo goed als – zelfvoorzienend te zijn. Wat u tekort komt, moet namelijk worden aangevuld door uw cv-ketel. Dit is zowel voor het milieu als uw portemonnee onwenselijk.

2. Let op het gebruikte koelmiddel

Oudere warmtepompen maken als koelmiddel nog gebruik van HFK’s of f-gassen. Maar deze zijn slecht voor het milieu en worden daarom langzaam uitgefaseerd. Moderne warmtepompen maken gebruik van het milieuvriendelijke koudemiddel water-glycol. Beter voor het milieu dus. En dat is toch het idee waar de warmtepomp mee is ontworpen.

3. Kies een stil systeem

Sommige warmtepompen kunnen behoorlijk luidruchtig zijn. Erg vervelend voor u en voor uw buren. Dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u er één kiest die niet te veel lawaai maakt. Kijk voor modellen met geluidsisolerende functies of extra isolatie rond de motor, compressor en andere onderdelen die kunnen helpen om het geluidsniveau naar beneden te krijgen. Dit wordt vaak ook wel vermeld in de specificaties.

4. Let op de COP-waarde

Bij het kopen van een warmtepomp is niet de aanschafprijs, maar de prestatiecoëfficiënt (COP) de doorslaggevende factor. Deze geeft aan hoe efficiënt een warmtepomp is bij het overbrengen van energie tussen twee bronnen. Een hogere COP-waarde betekent een efficiëntere energieoverdracht en dus een lager energieverbruik. Met een hogere COP-waarde bent u op de langere termijn voordeliger uit.

5. Vergeet geen subsidie aan te vragen

Onze regering heeft diverse regelingen lopen voor het verduurzamen van de eigen woning, ook voor het laten plaatsen van een warmtepomp. Zonde om hier geen gebruik van te maken toch?

Hulp bij uitzoeken warmtepomp

Ga bij het uitzoeken van een geschikte warmtepomp nooit over één nacht ijs, maar schakel de hulp van Caan Installatie & Afbouw in. Wij zijn dé warmtepomp expert in Harderwijk en beschikken bovendien over gecertificeerde installateurs om hem te plaatsen. Bel ons op +31 (0)341 428 444 of mail ons via info@caaninstallatie.nl.