Laat uw renovatie uitvoeren door Caan installatie & afbouw

Bent u op zoek naar een bedrijf dat een renovatie aan uw woning kan uitvoeren? Dan bent u bij Caan installatie & afbouw helemaal op de juiste plek. Als gecertificeerd installatiebedrijf zijn wij in staat om diverse werkzaamheden voor een renovatie uit te voeren. U kunt hierbij onder meer denken aan het installeren van sanitair en verlichting en het uitvoeren van stucwerk. Wij zijn onder meer werkzaam als installatiebedrijf, elektricien en loodgieter. Kortom, wij zijn van alle markten thuis!

Houd kosten voor badkamer renovatie binnen de perken

Heeft u net een huis gekocht met daarin een badkamer die u graag wilt vernieuwen? Of is uw huidige badkamer u een doorn in het oog? De badkamer renoveren is dan eigenlijk uw enige optie, maar hoe doet u een badkamer renovatie? Lees hieronder onze tips om de badkamer te renoveren met zo weinig mogelijk kosten.

Wees vooral kritisch

Is die badkamer renovatie echt nodig? Zeker met een wat kleiner budget, is het raadzaam om eerst kritisch te kijken naar wat vernieuwd mag worden en wat bij het oude mag blijven. Is bijvoorbeeld de wastafel nog netjes en zijn alleen de tegels aan vervanging toe? Of zijn de wanden nog acceptabel, maar is het badkamermeubel verouderd? Door goede spullen te behouden, bespaart u uiteraard altijd op de kosten.

Budget voor renovatie vaststellen

De kosten voor een renovatie kunnen heel snel ongemerkt flink oplopen. Zeker als u op internet of in een showroom andere, duurdere producten voorbij ziet komen die beter aansluiten bij uw wensen. Stel daarom een budget vast en houdt u daaraan. Schat in hoeveel alles gaat kosten en hoeveel geld u wilt uitgeven. Reserveer ook geld voor mogelijke tegenslagen. Zo komt u uiteindelijk geen geld tekort.

Veel zelf doen

Doe vooral zoveel mogelijk zelf tijdens de badkamer renovatie om de kosten te beperken. Heeft u handige familieleden of vrienden die kunnen helpen? Zeker het uitbreken van onderdelen is niet moeilijk. En ook het ophangen van een spiegel of badkamerkast is redelijk eenvoudig. Maar houd bij het bepalen van uw budget wel rekening met de kosten voor het inhuren van installateurs en loodgieters.

Leidingen niet verplaatsen

Als u de indeling van de badkamer min of meer hetzelfde houdt, hoeft u geen leidingen te verleggen of extra te breken. Maar als de leidingen tijdens de renovatie zichtbaar zijn, is het wel slim om ze goed te controleren om toekomstige lekkages te voorkomen.

Nieuwe tegels plaatsen

U kunt nieuwe tegels plaatsen over bestaande tegels om de badkamer een compleet nieuwe look te geven. Houd er bij het plaatsen van nieuwe vloertegels wel rekening mee dat de vloer iets hoger komt te liggen. Dat kan invloed hebben op de deuropening. U kunt ook kiezen voor het overschilderen van uw tegelvloer. Neem wel een speciale verf die tegen vocht kan.

Badkamer opfleuren met accessoires

Om uw badkamer renovatie financieel haalbaar te houden, kunt u de badkamer een totaal andere uitstraling geven met (kleine) accessoires. Hang bijvoorbeeld een grote, chique spiegel boven de wastafel. Dit geeft de hele badkamer direct een andere, luxere sfeer. Ook met andere verlichting of een plank voor kaarsjes of planten geeft u de badkamer een frisse nieuwe look.

Houd rekening met de toekomst

Houd bij een badkamerrenovatie altijd rekening met wat de toekomst brengen zal. Misschien heeft u nu graag een blauwe badkamer, maar kunt u hierop snel uitgekeken raken. Kies dan voor een meer neutrale kleur die lang meegaat. Bovendien verhoogt u hiermee de verkoopbaarheid van uw huis.

Caan Installatie adviseert!

Heeft u behoefte aan meer informatie over een badkamer renovatie in Nijkerk met een klein budget? Caan Installatie adviseert u er graag over. Neem daarvoor contact met ons op. Gebruik hiervoor het contactformulier op de website of mail naar info@caaninstallatie.nl. U kunt ook bellen naar +31 (0)341 428 444.

Contact