Warmtepomp

De (hybride) warmtepomp is een uitstekende aanvulling op een alternatief voor gasverwarming van uw woning. Een warmtepomp maakt gebruik van warmte of koude uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare energie om het water voor uw cv en badkamer op temperatuur te brengen. Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast.

In plaats van dat hij warmte afvoert, haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. Bent u geïnteresseerd in een milieuvriendelijke warmtepomp installatie en/of wil u er meer van weten? De specialisten van Caan Installatie & Afbouw kunnen u alles vertellen over de soorten warmtepompen die er zijn en over de warmtepomp installatie bij u thuis.

Verschillende bronnen

Voor een warmtepomp zijn er verschillende bronnen die gebruikt kunnen worden. Te denken aan lucht (lucht-water), of aan de aarde met een bron (water-water), PVT-panelen, etc. Wilt u weten wat voor uw situatie de mogelijkheden zijn? Neem contact op via het formulier hieronder.

Hybride warmtepomp installatie

Caan Installatie & Afbouw is gespecialiseerd in het plaatsen van de zogenoemde lucht/water-warmtepomp. Een lucht/water-warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht via een buitenunit bij uw woning. De warmte uit de unit wordt overgedragen aan een koudemiddel en wordt in een binnenunit (in huis) doorgegeven aan het verwarmingssysteem. De lucht/water-warmtepomp is vrijwel altijd een hybride warmtepomp. Deze wordt geplaatst naast uw bestaande cv-installatie. De verwarming van water voor cv en badkamer wordt hierbij eerst door de hybride warmtepomp geregeld. Is er meer warmte nodig? Dan zorgt uw cv-ketel daarvoor. Een gemiddeld huishouden met een goed geïsoleerde woning, zal haar warmtevraag voor het grootste deel met de hybride warmtepomp kunnen oplossen. De gasrekening zal al snel fors omlaag gaan!

Contact