Gasketelwet 2022

Jaarlijks overlijden er gemiddeld 15 mensen aan koolmonoxidevergiftiging.

Daarnaast belanden er enkele honderden mensen naar het ziekenhuis vanwege dezelfde oorzaak.

Koolmonoxidevergiftiging wordt veelal veroorzaakt wanneer de CV ketel niet, of niet goed, wordt onderhouden door een erkende vakman.

Safety first!

Om veiligheid voorop te stellen en het aantal ongevallen naar beneden te krijgen is de nieuwe gasketelwet van kracht gegaan. Dit houdt in dat bedrijven die deze diensten verlenen gecertificeerd moeten zijn met, uiteraard, juist opgeleid personeel.

Via een online register kan de opdrachtgever straks dan controleren of hij/zij zich inlaat met het juiste bedrijf en zo een veilige CV ketel heeft. Verzekeraars en de wet zullen straks van u eisen dat de gasketel onderhouden is door een gecertificeerd bedrijf, mocht men bijvoorbeeld aanspraak willen maken op een uitkering bij schade.

Deze wet is al aangenomen maar wordt per 1 april 2022 gehandhaafd. Zo geeft het bedrijven de ruimte om personeel op te leiden en certificering te verkrijgen.

 

Wij zijn er klaar voor

Binnen Caan Installatie & Afbouw B.V. zijn wij hier ook volop mee bezig. Inmiddels hebben wij met succes deelgenomen aan de opleiding en het examen voor CO-vakmanschap.

Goed opgeleid personeel, het juiste certificaat en een veilige werkomgeving zorgen voor een veilige woonomgeving. Dát vinden wij erg belangrijk!

We hopen u ook als klant te kunnen ontvangen zodat wij uw CV ketel volgens de nieuwe regelgeving veilig kunnen onderhouden.