Dit heeft u nodig om zonne-energie op te wekken!

De zon is een onuitputtelijke energiebron. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten die energie vervolgens om in elektriciteit die u in uw huis kunt gebruiken. Dit is zeer duurzaam, omdat er geen CO2 wordt uitgestoten bij het omzetten van zonne-energie in elektriciteit. Daarbij is het ook nog eens goedkoper dan het gebruik van fossiele brandstoffen. Zeker nu de energieprijzen hard stijgen. Het installeren van zonnepanelen is dus geen overbodige luxe. Caan Installatie & Afbouw plaatst zonnepanelen bij bedrijven en particulieren. Maar voordat wij dit bij u doen, leggen we u graag eerst uit wat u nodig heeft om zonne-energie op te wekken.

1. De zon

Om zonne-energie op te wekken, heeft u zon nodig. Maar het is niet nodig dat de zon direct op de zonnepanelen schijnt. Daglicht is eigenlijk al voldoende om zonne-energie op te wekken. Uiteraard geldt wel, hoe meer direct zonlicht, hoe meer stroomopwekking. Zonnepanelen die veel in de schaduw liggen, zullen minder licht opvangen en dus minder stroom opwekken.

2. Zonnepanelen

Om de zonne-energie om te kunnen zetten in elektriciteit, heeft u zonnepanelen nodig. Zonnepanelen zijn panelen die uit meerdere zonnecellen bestaan. Deze zonnecellen zijn gemaakt van silicium, wat het zonlicht omzet in elektriciteit.

3. Een geschikt dak

Zonnepanelen worden op het dak geplaatst. Uiteraard moet het dak hier wel geschikt voor zijn. Er zijn een aantal factoren die bepalen of een dak wel of niet geschikt is voor zonnepanelen. Zo bepaalt onder andere de hoeveelheid zonlicht die op uw dak valt of uw dak geschikt is. Heeft u een schuin dak dat richting het noorden ligt? Dan kan het zijn dat de zon er te weinig momenten van de dag op schijnt. Ook als het dak voor een deel in de schaduw van een ander gebouw ligt, kan er minder energie worden opgewekt. Verder is ook de grootte van het dak een belangrijke factor. Als uw dak klein is en er niet voldoende zonnepanelen op geplaatst kunnen worden, kan het rendement te laag zijn. Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor de installatie van zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op, dan maken we snel een berekening voor u.

4. Optimizers

Kunnen er zonnepanelen op uw dak geplaatst worden? Afhankelijk van de manier waarop ze geplaatst worden, kunnen optimizers voor meer rendement zorgen. Met optimizers hoeft u zich geen zorgen te maken over schaduwvorming. Ze zorgen ervoor dat de zonnepanelen die wel in de zon liggen optimaal blijven presteren en dat de zonnepanelen die in de schaduw komen te liggen geen negatieve invloed hebben op het rendement.

5. Een omvormer

Zonnepanelen zetten zonlicht om in gelijkstroom. Maar deze stroom is niet geschikt voor uw elektrische apparaten. Daar heeft u een omvormer voor nodig. De gelijkstroom gaat dan vanuit de zonnepanelen naar de omvormer, waarna wisselstroom wordt doorgestuurd naar uw meterkast. Met deze wisselstroom kunt u uw elektrische apparaten bedienen.

6. Aansluiting in de meterkast

De wisselstroom die afkomstig is van de zonnepanelen wordt door middel van de aansluiting in de meterkast verdeeld over uw elektrische apparaten. Als u minder energie verbruikt dan u opwekt, wordt de stroom die u over heeft via de meterkast teruggestuurd naar het openbare elektriciteitsnet. Als u minder opwekt dan u verbruikt, vult de meterkast dit juist aan met elektriciteit van het net. Caan Installatie & Afbouw zorgt ervoor dat alles op de juiste manier wordt aangesloten.

Zonnepanelen laten installeren door Caan Installatie & Afbouw

Laat zonnepanelen installeren door Caan Installatie & Afbouw en u bent ervan verzekerd dat alles perfect geïnstalleerd wordt. Bel naar 0341 428 444 of stuur een e-mail naar info@caaninstallatie.nl.

Contact