Wist u dat u ook in de winter kunt besparen met een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt volgens het principe van lagetemperatuurverwarming. Als het buiten te koud is moet de cv-ketel bijspringen en dit kost uiteraard energie. Wat de meeste mensen niet weten, is dat dit extra veel energie kost als de warmtepomp niet goed is afgesteld. Door hem goed te laten afstellen bespaart u dus energie en geld. Zo kunt u in de winter besparen met een warmtepomp. Helaas heeft niet elke installateur de aandacht en kennis voor het goed afstellen van een warmtepomp. Met een goed afgestelde warmtepomp kunt u in de winter energie besparen. Hoe? Dat legt Caan Installatie & Afbouw u hieronder uit.

Warmtepomp goed laten afstellen op uw gebruik

Zeker bij een warmtepomp is het belangrijk dat de installateur hem goed afstelt op de woning en de gebruiker. Elk huishouden is anders en wanneer de fabrieksinstellingen niet worden aangepast, dan werkt de warmtepomp niet optimaal. Want wanneer u een warmtepomp aanschaft, zijn de fabrieksinstellingen ingesteld op een standaard woning en huishouden, waardoor de warmtepomp efficiënt werkt onder gemiddelde omstandigheden. Het goed afstellen en installeren van de warmtepomp schiet er in de praktijk vaak bij in. Enerzijds door drukte bij installateurs, anderzijds (helaas) door en gebrek aan kennis en/of aandacht. En dat is heel jammer.

Goed werkende (hybride) warmtepomp in de winter

Het is namelijk zo dat een (hybride) warmtepomp ook bij temperaturen onder 0 nog steeds zijn werk goed kan doen en daarbij ook het gasverbruik laag kan houden. Maar dan moet hij wel goed zijn afgesteld. Om een warmtepomp optimaal te laten draaien, moet het vermogen van de cv-ketel in veel gevallen worden begrensd. Die moet dan op het vermogen draaien wat de woning nodig heeft. Hiermee wordt voorkomen dat de cv-ketel onrustig brand. Het ene moment slaat hij aan op vol vermogen en even later weer terug naar de basis. U begrijpt dat als dit zich regelmatig herhaalt dit flink wat energie kost. En dat wil natuurlijk niemand.

Evenredige verdeling van warm water

Naast het begrenzen van het vermogen van de cv-ketel moet ook de afstelling van het warme water in de cv goed worden ingeregeld. Dat houdt in dat het warme water evenredig verdeeld wordt over alle radiatoren die aanwezig zijn in de woning. Ook zo wordt voorkomen dat de cv-ketel veel af- en aanslaat om de woning te verwarmen. En ook zo wordt dus gas/energie/geld bespaard! Het resultaat is namelijk dat u lagere energiekosten heeft en toch een beter comfort in uw woning, zelfs tijdens de koudste wintermaanden.

Zowel ’s zomers als ’s winters besparen met een hybride warmtepomp

Een warmtepomp is dus niet alleen een uitstekende manier om te besparen op uw energierekening tijdens de zomermaanden, maar ook in de winter. Dat wist u waarschijnlijk al, maar door de fabrieksinstellingen lukte dat waarschijnlijk nog niet. Door het goed laten afstellen van uw warmtepomp zult u merken dat u de volgende winter ook bespaart op uw gasverbruik en uw energielasten.

Caan Installatie inschakelen om uw warmtepomp goed in te stellen

Wilt u met u warmtepomp ook besparen op uw energierekening in de wintermaanden en genieten van een comfortabele en duurzame verwarming van uw woning? Neem dan contact op met Caan installatie om uw warmtepomp ten cv-ketel af te stellen op uw persoonlijke situatie. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0341 428 444 en via de mail op info@caaninstallatie.nl.