Zonneboiler kopen in Amersfoort

Vraagt u zich af of een zonneboiler laten plaatsen in uw huis in Amersfoort een goed idee is? Op die vraag geeft Caan installatie u een antwoord. In dit artikel leggen we u uit wat een zonneboiler doet, hoe hij werkt en of het verstandig is om er één aan te schaffen voor uw woning in Amersfoort.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een apparaat waarmee u uw sanitair water via zonnestraling kunt verwarmen. U maakt dus gebruik van de warmte van de zon om uw kraan-, bad- en douchewater in Amersfoort te verwarmen. De voordelen van een zonneboiler zijn:

  • Goedkoop warm water, doordat u minder gas verbruikt
  • Beter voor het milieu, doordat u schone energie gebruikt

Werking van de boiler

Een zonneboiler werkt als volgt: via een zonnecollector op het dak wordt de warmte van de zon geabsorbeerd. Een zonnecollector is geen zonnepaneel, maar een thermisch paneel dat licht omzet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens door een circulatiepomp overgebracht naar een waterreservoir. Dit proces wordt automatisch aangestuurd door een warmteregelaar die de pomp inschakelt wanneer de temperatuur in de collector hoger is dan de temperatuur in het waterreservoir.

Ook in de winter warm water

Een zonnecollector werkt ook in de winter, want volle zon is namelijk geen vereiste, wel voldoende zon. Bij te weinig zon kan uw CV het water wat bij verwarmen om het water op de gewenste temperatuur te krijgen. U heeft in Amersfoort dus altijd profijt van een zonneboiler, want u gebruikt dan nog steeds minder gas dan zonder warmteboiler.

Is een zonneboiler ook iets voor u thuis in Amersfoort?

Een zonneboiler kan u een flinke lastenverlichting opleveren, doordat u uw sanitair water via de zon verwarmt en niet met gas. Ook moeder natuur zal blij zijn dat u dit met schone energie doet. Het is dan ook een goede methode om gas te besparen. Waar u wel rekening mee moet houden, is dat een zonnecollector ruimte inneemt op uw dak. Daar kunt u dan geen zonnepanelen meer plaatsen. Dat is iets om vooraf goed over na te denken. Ook de mogelijkheid tot mogelijk zonneboiler subsidie in Amersfoort kan een rol spelen in uw beslissing.

Boiler laten plaatsen in Amersfoort

Wilt, of overweegt, u om een zonneboiler in Amersfoort te laten plaatsen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. U kunt rekenen op deskundig advies en een transparante offerte. Contact opnemen kan eenvoudig via ons contactformulier. Door een mail te sturen naar info@caaninstallatie.nl. Of door ons te bellen op +31 (0)341 428 444.

Contact