Zonneboiler

Warm water door de zon. Bent u op zoek naar een prettige oplossing om energie te besparen en uw water te verwarmen, dan bent u misschien wel op zoek naar een zonneboiler. Een boiler wordt weleens verward met een zonnepaneel, maar dit is ietwat onterecht. Een boiler gebruikt zonlicht om uitsluitend water te verwarmen. Dit water is net zo geschikt in gebruik als het water dat u gebruikt zonder de duurzame boiler.

Verschil in aanbod van zonneboiler

Zonneboilers komen in meerdere soorten voor. Namelijk de standaard boiler, de compacte zonneboiler, de CV-zonneboiler en de zonneboilercombi. Wij bij Caan Installatie willen u graag zo goed mogelijk van dienst zijn door u te voorzien van volledige informatie. Voordat u kunt overgaan tot een goed geïnformeerde aanschaf van een zonneboiler nemen wij graag met u de mogelijkheden door. De bovenstaande zonneboilers hebben allemaal een verschillende werking dan wel functie. Wij zetten hieronder graag uiteen welke zonneboiler welke functie heeft.

De functies van de verschillende zonneboilers:

  • Standaard zonneboiler: In de woning wordt een voorraadvat geïnstalleerd. Op het dak wordt de zonnecollector aangebracht. Is goed voor 80-200 liter tapwater.
  • De compacte zonneboiler: Er is geen los voorraadvat bij deze uitvoering. Voorraadvat en collector zijn geïntegreerd. Levert 70-179 liter tapwater.
  • De CV-zonneboiler: De leiding van de cv-ketel loopt door het voorraadvat van de zonneboiler. De CV-ketel wordt hierdoor voorverwarmd waardoor er ook bespaart kan worden op stookkosten. Zo’n 110-300 liter levert deze boiler op.
  • De zonneboilercombi: Indien u de zonneboiler ook wilt gebruiken voor het verwarmen van uw woning, dan is dit een geschikte keuze. Watervoorraad van ongeveer 250 liter.

Wilt u graag weten welke mogelijkheden passend zijn bij uw woning en portemonnee? Laat dan een offerte opstellen door onze medewerkers. U mag ook eens vrijblijvend contact opnemen met ons om u volledig te laten informeren.

Informatie en advies nodig?

De overheid is groot voorstander van het gebruik van duurzame energie. Hierdoor is het wellicht mogelijk voor u (ook als particulier) om subsidie te ontvangen voor de kosten van de aanschaf van een zonneboiler. Neem eens contact met ons op om erachter te komen of deze vlag ook voor u opgaat. Bel naar telefoonnummer 0341-428444. Mailen behoort ook tot de contactmogelijkheden via info@caaninstallatie.nl. Het aanschaffen van een zonneboiler doet u uiteraard bij Caan Installatie uit Harderwijk.

Contact